Varför borsta tänderna?

Ja, varför ska man borsta tänderna? Förutom den fräscha andedräkten som borstade tänder ger, finns det fler skäl till det. Karies, är ett skäl. Allt sött som vi äter bildar karies i våra tänder. Och karies kan i värsta fall ge hål i tänderna. Förutom karies, kan även dålig tandhygien kan leda till infektioner i tandköttet. Får man infektioner där, ger det väldig värk, tandköttet mår dåligt och kan bilda var, som kan vara ganska obehagligt. Så varför inte borsta tänderna, när det kan förhindra mycket obehagligheter och ge dig en fräsch andedräkt?

En site om tandborstning

Det finns, som mycket annat, en bra site om tandborstning på nätet. Varför behövs det då? Tyvärr är det en hel del som låter bli och borstar inte tänderna. Många har så pass bra tänder att de trots att de inte borstar dem, inte får hål i tänderna. Tyvärr är det en risk med utebliven tandborstning. Även om man kanske klarat sig ett tag, blir återkommen sockerintag att till sist leda till karies och man kan råka ut för ett akut problem och du behöver uppsöka en akuttandläkare.

Om tandborstningen uteblir

Du kan få en hel del problem om du inte borstar tänderna under en lång period. Du kan drabbas av tandlossning, tandsten och andra sjukdomar. I värsta fall kan du till och med drabbas av cancer eller hjärt- och kärlsjukdomar. Forskare har hittat ett klart samband mellan plack i tänderna och hjärt- och kärlsjukdomar. Kanske ett märkligt samband, men det är fastlagt på vetenskaplig grund.

1 Aug 2017

Kläder, mode, färg och form

 

 

Välkommen till denna trendorienterade lilla blogg. Här talar vi om färg, form, kläder, accessoarer och sådan som är härligt. Jag som skriver denna lilla blogg är en levnadsglad, yogautövande, klädälskande tjej i tidiga 20-åren och jag behöver en kanal där jag kan få utlopp för mina tankar och idéer. Mycket av bloggens fokus ligger på kläder och uttryck i olika former, så du som gillar sådant får gärna stanna kvar en stund och kanske lämna en liten kommentar.

Tidigare skrevs denna blogg av Louise, men henne hittar du numera istället på karolinalouise.se.