Vad är proteinpulver och varför använda det?

Protein är vad som kallas ett makronäringsämne, vilket betyder att det är ett av de tre viktiga näringsämnena vi behöver varje dag för att leva och förbli friska.

De andra makronäringsämnena förutom protein är kolhydrater och fett.

Protein är fullt av aminosyror som behövs för muskeltillväxt, vilket förklarar dess popularitet hos dem som vill öka upp dessa.

Proteinpulver är olika former av ätbart protein som har finmalts eller malts för att uppnå ett pulver som kan blandas med vätska (som växtmjölk, mejerimjölk eller vatten) för att få en shake, eller läggas till bakverk .

Proteinet i proteinpulver kan komma från olika källor, både växt- och djurbaserade. Dessa inkluderar vassle och kasein (tillverkat av mjölk), nötkött, ägg, soja, hampa, ris och ärtprotein. På Fitnessfrank.se kan du jämföra olika proteinpulver.

Vilka är fördelarna med proteinpulver?

Att äta och dricka saker som innehåller proteinpulver kan hjälpa dig att nå din rekommenderade dagliga mängd protein, stödja fettminskning, hjälpa till att bygga muskler och hålla dig frisk.

Fördelarna med att komplettera ditt vanliga matintag med proteinpulver inkluderar dock:

  • Du vill få i dig mer protein, men vill inte få i dig massor av extra kalorier från hela livsmedelsproteinkällor, till exempel nötter
  • Proteinkällor av hög kvalitet från livsmedel kan vara dyra. Därför kan det vara mer kostnadseffektivt att fylla på proteinintaget med pulver
  • Om du har mindre aptit men vill få i dig mer protein är det lättare att dricka ditt protein i en shake eller äta mat som är berikad med proteinpulver än att tvinga dig själv att äta större mängder mat
24 Feb 2023

Kläder, mode, färg och form

 

 

Välkommen till denna trendorienterade lilla blogg. Här talar vi om färg, form, kläder, accessoarer och sådan som är härligt. Jag som skriver denna lilla blogg är en levnadsglad, yogautövande, klädälskande tjej i tidiga 20-åren och jag behöver en kanal där jag kan få utlopp för mina tankar och idéer. Mycket av bloggens fokus ligger på kläder och uttryck i olika former, så du som gillar sådant får gärna stanna kvar en stund och kanske lämna en liten kommentar.

Tidigare skrevs denna blogg av Louise, men henne hittar du numera istället på karolinalouise.se.