Viktigt med god handhygien och att använda tvål

Något som är viktigt att göra, det är att ofta tvätta sina händer. Det har nu efter corona varit många som börjat göra det allt mer, men det var ju redan före det och kommer vara efter det viktigt att göra. Det är ju så att man varje dag använder sina händer till det mesta. Man tar i olika saker, och om man inte tvättar händerna efter och pillar sig i ansiktet finns risk för virus och bakterier. Att använda tvål när man tvättar sig är även det viktigt, alltså inte bara tvätta med vatten. Det går använda flytande tvål, tvål refill eller fast tvål.

Olika typer av tvålar

Idag finns det ju olika typer av handtvål som är till för att tvätta händerna med. Det smidigaste är oftast att ha flytande tvål med pump. Till den kan man köpa tvål refill och fylla på med. Nackdelen med flytande tvål är att den inte är lika dryg som en fast tvål är.

En fast tvål den måste löddras upp med vatten, så att man kan tvätta sig på rätt sätt. En sådan tvål bör dock ligga i en tvålkopp för att den ska hålla sig fräsch och fri från bakterier.

En sak med fasta tvålar är även att de kan vara för dekoration. Det finns varianter med snygga omslag, utsmyckningar, urkarvningar och så vidare. De är snygga att ha liggande som en inredningsdetalj. 

26 Nov 2021

Kläder, mode, färg och form

 

 

Välkommen till denna trendorienterade lilla blogg. Här talar vi om färg, form, kläder, accessoarer och sådan som är härligt. Jag som skriver denna lilla blogg är en levnadsglad, yogautövande, klädälskande tjej i tidiga 20-åren och jag behöver en kanal där jag kan få utlopp för mina tankar och idéer. Mycket av bloggens fokus ligger på kläder och uttryck i olika former, så du som gillar sådant får gärna stanna kvar en stund och kanske lämna en liten kommentar.

Tidigare skrevs denna blogg av Louise, men henne hittar du numera istället på karolinalouise.se.