Ta hand om hyn

Det är rätt så viktigt att ta hand om sin hud på ett bra sätt. Gärna mer än att bara köra tvål och vatten varje dag. Det är inte fel att ha bra produkter, läs mer här. Sen att hitta en bra hudvårdsrutin är bra med, som passar dig och din vardag. Grejen är att det är bra att redan börja som ung. Det är inte bara äldre som har behov av olika krämer eller att göra ansiktsmasker med mera. Sen kan ju rutinen ändras med ålder så väl som med årstid. Vintern är ju en tid då man ofta behöver återfukta mer till exempel och om sommaren skydda mer mot solen.

Hitta rätt hudtyp

Om du är osäker på vad du har för hudtyp, varför inte gå till en salong och ta reda på det. Ofta finns det de salonger som gör hudtypsanalyser med mera. Det gör att du kan få reda på hudvårdstyp så att du sedan köper rätt produkter som är anpassade för just det. Det är ju skillnad på torr hy och fet hy till exempel. 

Att göra en rutin dagligen är inte fel som sagt, men gör även lite extra ibland. Att lägga ansiktsmask då och då är bra till exempel. Det finns färdiga att köpa så väl som det finns de du kan tillverka själv. Här är ett bra recept:

Vad du behöver:

1 halv mosad avokado
1 matsked honung
1 matsked kakao

Mosa och blanda ihop ingredienserna till en jämn smet. Applicera på hela ansiktet och låt verka i 10-15 minuter. Skölj sedan av med ljummet vatten.

23 Feb 2021

Kläder, mode, färg och form

 

 

Välkommen till denna trendorienterade lilla blogg. Här talar vi om färg, form, kläder, accessoarer och sådan som är härligt. Jag som skriver denna lilla blogg är en levnadsglad, yogautövande, klädälskande tjej i tidiga 20-åren och jag behöver en kanal där jag kan få utlopp för mina tankar och idéer. Mycket av bloggens fokus ligger på kläder och uttryck i olika former, så du som gillar sådant får gärna stanna kvar en stund och kanske lämna en liten kommentar.

Tidigare skrevs denna blogg av Louise, men henne hittar du numera istället på karolinalouise.se.