Smarta tips om du ska resa bort över julen

Nu börjar julen närma sig. Det är en tid då många av oss väljer att resa bort. Vi kanske besöker släktingar för att fira jul, eller så drar vi utomlands för att slippa fira alls. Oavsett anledning till att vi åker bort, så kommer ju huset eller lägenheten att stå tom. Det ökar så klart risken för inbrott. Det finns dock en del knep att ta till, för att så att säga lura tjuven. Dels kan du sätta upp en IP kamera, dels satsa på ett bra larm. Sedan finns det flera bra tips till.

Bra tips för att lura tjuven

Utöver IP kamera och larm är det bra att även be någon tömma din brevlåda ibland. Att de även kanske slänger sopor i just din tunna samt att de skottar snö om det snöat. Kanske din granne även kan parkera på din uppfart då och då. Se även till att låsa in saker, som dyra trädgårdsredskap med mera.

Glöm inte att stänga och låsa alla dörrar och fönster till hus, garage och förråd. Förvara inte en enxtra nyckel utomhus, där den kan hittas.

En timer på lampor och annat i huset är även det bra för då ser det ut som om du är hemma. Sätt även på utebelsyningen. 

Göm värdefulla föremål och låt dem inte synas genom fönster samt förvara  smycken, bilnycklar och de kreditkort som du inte tar med dig i bankfack eller på annat säkert ställe.

Vidarekoppla telefonen till mobiltelefonen eller någon som kan ta samtalen.

Se även till att undvika att skriva på sociala medier att du ska bort!

 

11 Dec 2019

Kläder, mode, färg och form

 

 

Välkommen till denna trendorienterade lilla blogg. Här talar vi om färg, form, kläder, accessoarer och sådan som är härligt. Jag som skriver denna lilla blogg är en levnadsglad, yogautövande, klädälskande tjej i tidiga 20-åren och jag behöver en kanal där jag kan få utlopp för mina tankar och idéer. Mycket av bloggens fokus ligger på kläder och uttryck i olika former, så du som gillar sådant får gärna stanna kvar en stund och kanske lämna en liten kommentar.

Tidigare skrevs denna blogg av Louise, men henne hittar du numera istället på karolinalouise.se.